PROIZVODI
Korpa
Vaša Korpa je trenutno prazna.

PRIJAVLJIVANJE KORISNIKA

Preuzmite najnoviji promo katalog
Preuzmite najnovije cenovnike
Analogna ili IP kamera ili HD-TVI ?

Kada pričamo o kvalitetu opreme za video nadzor najčešće zbunjuje podatak o rezoluciji.
Većina danas koristi digitalne fotoaparate gde se za poređenje kvaliteta koristi izraz MEGAPIXEL, gde veći broj predstavlja kvalitetniju sliku.

Analogne kamere - i ako su do pre par godina zauzimale značajnu poziciju na svetskom tržištu, danas se na postojanje analognih kamera zaboravlja.

 

Poziciju Analognih kamera uspešno su zamenile nove tehnologije HD video nadzora, koje jkoriste instalacije i kablove kao Analogne kamera, ali se na načinu povezivanja i završava svaka sličnost sa sada već istorijskim analognim kamerama.

HD kamere za video nadzor su kamere koje rezolucijom slike i osobinama ravnopravno se takmiče sa IP modelima kamera. U HD segmentu video sistema izdvojila su se tri standarda čiji su nazivi:

HD-TVI - Turbo HD tehnologija

HD- CVI tehnologija i

AHD tehnologija.

Svaka od ovih tehnologija nosi svoje posebne osobine, ali ono što je značajno i što izdvaja HD-TVI tehnologiju, su najnapredniji proizvodi i najveći broj inovacija koje srećemo na HD sistemima, tako ne treba da čudi podatak da najveći svetski proizvođač opreme za video nadzor za svoje HD proizvode koristi upravo HD-TVI tehnologiju.

 

Od dana nastanka do danas (u vreme pisanja ovog teksta 12.2018) HD-TVI tehnologija se razvijala na sledeći način:

 

  • HD-TVI Turbo HD 1.0 (2013 god) predstavlja prvi korak u zameni analognih video nadzora, sistemima koji su doneli HD i Full HD sliku na instalacijama na kojima je to do tada bilo ne zamislivo, uz ovaj napredak dobili smo i mogućnost značajno većih dužina kablova od snmača do kamera, bez posebne opreme za povezivanje, postignute su dižine od 500m za HD sliku ili 300m za Full HD sliku.
  • HD-TVI Turbo HD 3.0 (2016 god) donosi nam rezolucije HD kamere od 3 i 5 MP, prvi put je predstavljena PoC tehnologija (PoC 1.0) koja je omogućila prenos slike i napajanja kamere sa samo jednim kablom, snimače sa 4K video izlazom, unapređenu kompresiju snimanja H.264+, značajno povećane dužine kablova od kamera do snimača do čak 1200m.
  • HD-TVI Turbo HD 4.0 (2017 god) donosi nam rezoluciju 4K Ultra HD kamere od 8 MP, unapređenu PoC tehnologiju, superiornu kompresiju snimanja H.265+, kamere Ultra Low Light serije, koje daju kolor sliku u uslovima najslabijeg osvetljenja.
  • HD-TVI Turbo HD 5.0 (2018 god) donosi Acusense tehnologiju koja predstavlja neviđeni napedak u otkrvanju kretanja u kadru slike ova tehnologija razlikuje ljude i vozila od neželjenih pokreta izazvanih kretanjem svetla, lišća, životinja i drugo.  Neviđenom brzinom možete pronaći snimak kada je neko bio u vašem posedu, snmak samo u periodu kada je bilo prisustvo ljudi ili vozila. Druga velika novina su kamere iz ColorVU serijekoje daju sliku živopisnih boja čak i u mraku.

 

 


Digitalne IP kamere


Pixel je najmanji elemenat digitalne slike, MEGAPIXEL predstavlja sliku sa 1 milionom Pixela. Primer ako kamera snima rezoluciju 1280x1024 Pix-ela=1.310.720 Pix-ela odnosno 1,3Mpix-ela. Najčešće korišćeni tip digitalne sigurnosne kamere su IP kamere, koriste IP LAN mrežu za prenos podataka. Mogu funkcionisati kao samostalne ili umrežene sa NVR snimačima ili PC računarima. Nadzor IP kamera moguć je i direktno sa interneta. Snimak kod digitalne IP kamere je u jednakom kvalitetu i rezoluciji same kamere! Rezolucija digitalnih kamera danas je dostupna od 1MP do 33MP (8k).


HDTVI sistemi za video nadzor (dopuna teksta 01.2015.)


Stalni napredak tehnologije nije zaobišao ni sisteme za video nadzor, obzirom da je došlo vreme da analogni sistemi odu u penziju, uz prisutan problem da IP sistemi ne mogu da zamene u svim slučajevima već ugrađene analogne sisteme, pojavile se potreba za novim HD tehnologijama. Rezultat toga su: HD-TVI, HD-CVI i AHD nudeći sliku u HD-720p i Full HD 1080p rezoluciji, kvalitet kakav je nezamisliv u analognim sistemima.
HD tehnologije vam nude kvalitet slike kao kod IP video nadzora u HD ili Full HD rezoluciji, povezuju se na instalaciju kao analogne kamere, cenom su značajno jeftinije od IP kamera i u cenovnom rangu su analognih kamera srednjeg kvaliteta.


Pogledajte ponudu naprednih IP sistema za video nadzor

Pogledajte ponudu naprednih HD-TVI sistema za video nadzor (NOVO)


Analog=analogna kamera

1,3MP = HD rezolucija (IP ili HD-TVI tehnologija)

2MP = Full HD rezolucija (IP ili HD-TVI tehnologija)

 
AKCIJE

KAMERA UŽIVO

Kamera Kruševac,
ulica Kneza Miloša

Posetite Maxalarm.rs na portalu ShopMania